Inboedelverzekering

Een inbreker haalt meerdere waardevolle spullen uit jouw woning. Een lekkage van de vloerverwarming veroorzaakt een kromgetrokken laminaatvloer. Tijdens een storm beschadigt een forse tak jouw tuinset. In dit soort gevallen doe je een beroep op de inboedelverzekering om de ontstane schade vergoed te krijgen.
 
Kies voor een passende inboedelverzekering met uitstekende dekking en een lage premie! 

 Vraag meer informatie aan.

Wat dekt de inboedelverzekering?
De inboedelverzekering dekt schade aan jouw spullen ontstaan door bijvoorbeeld brand, diefstal, storm, lekkage, etc. De verzekering geldt voor alles dat in jouw woning, tuin of schuur ligt, mits uiteraard beveiligd via een degelijk slot. Voor de dure spullen, zoals sieraden of muziekinstrumenten, gelden vaak speciale regels. Hiervoor kun je aanvullend een kostbaarhedenverzekering afsluiten. 

 Kom alles te weten over de kostbaarhedenverzekering

Pas op: onderverzekering!
Bij voorkeur kies je voor een inboedelverzekering met garantie tegen onderverzekering. De waarde van je verzekering is daarmee altijd in orde. Heb je deze garantie niet, zorg er dan voor dat de spullen voldoende verzekerd zijn.

Stel, je geeft aan dat er voor € 30.000 aan spullen in je huis staan. Door tussentijdse aankopen is die waarde opgelopen tot € 40.000. Dan wordt er ingebroken en voor € 4.000 aan spullen gestolen. Omdat je voor 25% te laag verzekerd bent (€ 30.000 / € 40.000) wordt er maar 75% van de schade uitgekeerd. Geen € 4.000 dus, maar € 3.000.

Inboedelverzekering versus opstalverzekering
Bij een inbraak worden niet alleen jouw spullen meegenomen maar zorgt de inbreker ook voor schade aan jouw huis. Ruiten, deuren of kozijnen worden opgebroken of kapotgeslagen. Schade aan je woning verzeker je met de opstalverzekering.

Breng je de inboedel- en opstalverzekering onder bij dezelfde verzekeraar, dan voorkomt dit discussie bij schade. Dit is daarom aan te raden. Maar ook als je kiest voor twee verschillende verzekeraars kun je je schade gewoon volledig claimen. Ook wij helpen je met de schademelding.

Een passende en goedkope inboedelverzekering? Wij zoeken hem voor je, bespreken hem met je en kunnen hem voor je afsluiten. Laat je gegevens achter.

Meer in deze categorie:


Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Certus Financieel Advies maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie